La începutul lunii septembrie, mi-am luat familia și gașca de prieteni și am plecat sa colindăm obiectivele turistice din Rucăr-Bran. Despre aceste obiective turistice voi face un alt articol, peste câteva zile.Astăzi voi vorbi despre restaurantele pe care merita sa le "vizitezi" din acesta zona.
Voi începe cu a spune ca nu am găsit nici un restaurant în care sa comand orice îmi trece mie prin cap din meniu și sa îmi și placa mâncarea. Cat despre servicii, nu vreau sa comentez. Chiar îmi puneam întrebarea de ce nu investește nimeni în acesta zona într-un restaurant ca lumea, cu mâncare buna, și la preturi rezonabile....
Voi începe cu restaurantul hotelului la care am stat, Hotel Nobilis, din satul Peștera, comuna Moieciu, jud.Brașov. Nu am mâncat toate mesele la acest restaurant, doar micul dejun și de câteva ori am luat prânzul sau cina. Micul dejun s-a ridicat, intradevar, la pretențiile de patru stele ale hotelului, fiind o masa foarte bogata, ce cuprindea de la omlete și ochiuri, la platouri cu brânzeturi (majoritatea făcute de casa și cu un gust nemaipomenit), cu mezeluri de calitate, platouri cu legume tăiate proaspăt, pâine calda, făcuta atât în bucătăria proprie, cat și cumpărata congelata și coapta în fiecare dimineața, suc proaspăt de portocale, apa plata, gemuri de casa, unt, miere de albine, lapte, iaurt, cereale pentru copii, plăcinte cu mere și brânza și cafea expresso adevărata, Un mic dejun de 4 stele plus, pentru care merita sa te cazezi la acest hotel, de altfel situat într-un peisaj de vis, un peisaj pe care îl poți găsi numai în localitatea Peștera de Moeciu.
Nu accesai calitate o regăsim si meniul de prânz sau la cina, când ciorbele erau prea pline de grăsime sau cu prea multa afumătura, fripturile prea tari sau salatele fără dressing adecvat. Iar la toate acestea se adaugă niște preturi tot de 4 stele plus, negăsind aici un raport calitate-preț bun, unul care sa ne mulțumească. De aceea a preferat sa experimentam și alte locuri în care sa mâncam masa de prânz sau cina, chiar dacă acest lucru s-a dovedit a fi căutarea acului în carul cu fan.
Gasca dorea din tot sufletul sa ajung ape platoul Bucegi sa poată vedea Babele și Sfinxul, asa ca după o încercare nereușita de a ajunge din Bușteni, unde era o coada de aproximativ 2-3 ore, ne-am hotărât a doua zi sa mergem sa luam telecabina de la Hotelul Peștera. Zis și făcut, a plecat de la hotelul Nobilis , am luat-o prin Predeal și Sinaia, la ieșire din Sinaia am făcut stânga spre Târgoviște și apoi am urmat indicatoarele ce duc spre Peștera Ialomiței (pe care am vizitat-o alta data și care este interesanta) și hotelul Peștera. Din drumul național DN71 și pana la hotel sunt 25 km, din care aproximativ 23 km sunt asfaltați. In total, de la hotel Nobilis și pana la telecabina de la Peștera am făcut aproximativ 2 ore.
Vizita la Babele a avut ca efect secundar, înfometarea tuturor, asa ca nu am mai așteptat sa mergem în Sinaia, unde doream sa mâncam la restaurantul Kuib, despre care vom vorbi alta data, ci am rămas cu toți la restaurantul hotelului Peștera, care ne-a fost recomandat de către cei de la stația de operare a telecabinei, în defavoarea celorlalte restaurante ale pensiunilor din zona.
Ajungând la restaurantul hotelului, am fost uimit ca acesta avea terasa plina, terasa pe care am fi vrut și noi sa mâncam, deoarece în apropiere exista o pajiște și un loc de joaca, unde putea sa alerge și sa se joace copii. Negăsind loc, am stat în interior, unde cel puțin mie mi s-a părut ca pare în construcție, ca este neterminat. Acesta impresie îmi era data și de faptul ca ospătarii aduceau mâncare de la bucătărie printr-un coridor făcut din BCA și care era netencuit.
Despre mâncare nu am numai cuvinte de lauda, ciorbele si supele sunt OK, garniturile de cartofi sunt pline de ulei si scumpe, fripturile nu sunt de calitate si nici bine facute, fresh-urile sunt din fructele care mai exista (de portocale nu mai exista) si costa 15 lei un pahar 200 ml, un snitel din piept de pui este 29 lei (fara nici o garnitura) si este cu foarte mult aluat si mai putina carne. Una peste alta, o masa de 6 persoane, fara desert, a ajuns la peste 600 lei, un pret mult prea mare pentru calitatea preparatelor, dar si a serviciilor oferite de ospatari, masa durand peste 2 ore si jumatate, deoarece bucatarie era aglomerata.